28.11.2012 726

Okulumuzda eğitim öğretim, 1957 yılında 2 derslikli ahşap yapıda başlamış olup, okulumuzun fiziki imkânları öğrenci mevcudunu karşılamadığı için ek bir sınıf ve lojman yapılarak genişletilmiştir.

Ancak 13 Haziran 1967 tarihinde çıkan yangında büyük hasar gördüğü için, yerine aynı yıl (1967) içinde 5 derslikli bir ilkokul yapılarak eğitim-öğretime başlanmıştır.

1993 yılına kadar aynı binada hizmet verilmiştir. Ancak okulumuz 1993 yılında büyük bir yangın daha geçirerek kullanılamaz duruma gelmiştir.

1994 yılında tek katlı  betonarme yeni bir bina yapılarak eğitim öğretim devam etmiştir.

2006 yılında ise mevcut binanın üzerine bir kat daha yapılarak 2 katlı olan binamızda,

Temel Eğitim uygulaması ile okulumuzun adı Kayalar Reşitbey İlköğretim Okulu olarak 8 yıllık eğitime geçilmiştir.

2011-2012 eğitim öğretim yılı sonundan itibaren "6287 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun." Gereğince okulumuz Kayalar Reşitbey İlköğretim Kurumu ( Kayalar Reşitbey İlkokulu-Kayalar Reşitbey Ortaokulu) olmuş; Ancak Ortaokul kademesinin, kademeli olarak kapatılmasına karar verildiği için ortaokul kademesine yeni öğrenci kaydı alınmamış, mevcut öğrencilerin ortaokulu bitirdiği  2014-2015 eğitim öğretim yılı sonuna kadar tek müdürlük,  iki kurum olarak eğitim-öğretim yapılmıştır.

Okulumuz 2015-2016 eğitim öğretim yılından itibaren mevcut 2 katlı betonarme binada

Kayalar Reşitbey İlkokulu Müdürlüğü olarak eğitim öğretim hizmeti vermeye devam etmektedir.